HomeHome  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 Lain-lain anime

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
diang
Rider Cub Prix
Rider Cub Prix


Posts : 117
Join date : 2008-09-12
Location : Jerantut

PostSubject: Lain-lain anime   Mon Sep 15, 2008 5:01 pm

Lain2 anime @ manga yang tak biasa / kurang popular tetapi best dari segi jalan cerita dan grafiknya bagi anda.....

leh nyatakan

tajuk :
vol :
kisah :
link untuk download / baca :

meh kita pakat kongsi sama2.....
Back to top Go down
View user profile
diang
Rider Cub Prix
Rider Cub Prix


Posts : 117
Join date : 2008-09-12
Location : Jerantut

PostSubject: Re: Lain-lain anime   Mon Sep 15, 2008 5:19 pm

Meh saya nyatakan dulu....untuk tatapan bro semua

Tajuk : Claymore
Kisah :

Dunia yang dipenuhi dengan makhluk ganas (yoma), makan manusia dan sangat kuat.....Ada satu organisasi menolong manusia yang menjadi mangsa, mengambil anak2 yatim perempuan dan mengubahsuai mereka dengan memasukkan darah dan daging yoma sendiri ke dalam badan kanak2 itu.
Kanak2 tadi akan berlatih menggunakan kuasa yoma dan menggunakan sebilah pedang yang besar (claymore) untuk membunuh yoma....Setelah lulus ujian, akan dimasukkan ke skuad dan diberi nombor 1 hingga 47. Kuasa setiap ahli ditentukan mengikut nombor dengan yang terkuat adalah nombor 1.
Watak utama adalah Clare, dengan no 47 (paling2 lemah), ingin menuntut bela di atas kematian penyelamatnya....Teresa yang telah dibunuh oleh Priscila (yoma yang paling kuat antara semua yoma aka Awakened Being)
Saksikan bagaimana Clare mengembara, memburu yoma dan menguatkan dirinya setelah diletak di ranking ke 47........

Manga : vol16 ongoing (kat malaysia takde lagi)
Genre : bukan kanak2 nih, orang dewasa boleh layan
Anime : vol 26 (end) separuh manga je....kiranya manga lebih panjang ceritanya....
Link : leh download kat sini
http://www.anime-eden.com/ untuk anime
http://mangatraders.com/ untuk manga

rajin2 le cari

moga terhibur
Back to top Go down
View user profile
diang
Rider Cub Prix
Rider Cub Prix


Posts : 117
Join date : 2008-09-12
Location : Jerantut

PostSubject: Re: Lain-lain anime   Mon Sep 15, 2008 6:25 pm

Awakened Being tu adalah..........claymore sendiri yang terlampau guna kuasa yoma dalam badan semasa cedera atau menentang yoma. Mengakibatkan dia tak dapat kontrol kuasa tu dan badannya diambil alih oleh kuasa yoma dalam badan..........

Menghasilkan satu jenis yoma yang baru, lebih kuat, ganas dan hebat daripada yoma biasa
Priscila adalah golongan ini, dan dia adalah yang terkuat semasa zamannya menjadi claymore atau di ranking no 2.......no 1 adalah Teresa yang dibunuhnya

Bolehkah Clare membalas dendam dan menentang Priscila ini?
Dengan mengambil darah dan daging Teresa, Clare adalah 1/4 yoma sahaja.....bukan 1/2 macam Claymore yang lain
Back to top Go down
View user profile
diang
Rider Cub Prix
Rider Cub Prix


Posts : 117
Join date : 2008-09-12
Location : Jerantut

PostSubject: Re: Lain-lain anime   Mon Sep 15, 2008 6:54 pm

Meh satu lagi manga yang sesuai dengan orang dewasa.....

Tajuk : berserk
Vol : 33
anime : tak tau ada ke takde......
Kisah :

kisah perang.....watak utama Gark yang membawa pedang yang sama besar dengan badannya untuk membunuh musuhnya.....mampu membunuh 100 askar lain
menyertai kumpulan askar upahan yang digelar 'Hawk', diketuai oleh Griffith......

Griffith telah membelot kumpulan Hawk setelah dirinya lemah dan tidak berupaya berperang lagi dengan menyeru the Four God melalui behelit (telur syaitan)......menyerahkan anak2 buahnya sebagai korban kepada syaitan2 dari neraka (termasuk Gark) dan menjadi the Fifth God

Gark dan teman wanitanya ( Casca ) diselamatkan oleh pendekar yang berusia ribuan tahun

Semenjak itu, Gark memburu syaitan yang terlepas ke muka bumi dan mencari Griffith untuk membalas dendam.......

Link : http://manga-archives.com/

dahsyat wooo cerita ni, konfom bro semua akan berpuas hati
moga terhibur
Back to top Go down
View user profile
diang
Rider Cub Prix
Rider Cub Prix


Posts : 117
Join date : 2008-09-12
Location : Jerantut

PostSubject: Re: Lain-lain anime   Mon Sep 15, 2008 8:12 pm

Tajuk : Gantz
(dalam majalah kreko pun ada tapi banyak babak 18sx dah kena potong)

vol : skarang dah chapter 280.....ongoing
kisah :

Kurono Kei dan Masaru Kato, teman baik sejak sekolah rendah lagi telah terbunuh semasa menyelamatkan pemabuk dari digilis keretapi, akibatnya mereka sendiri yang kena. Mereka dihidupkan kembali dalam sebuah bilik misteri yang mengandungi sebiji bola hitam besar yang aneh....
Tugas mereka berdua dan semua yang lain yang dibawa ke bilik itu adalah memburu dan membunuh alien yang hidup di kalangan manusia biasa.....
setiap alien menghasilkan mata (macam game plak).....sesiapa yang dapat 100 mata akan dapat memilih.....
1) bebas daripada bilik itu dan menjalani kehidupan biasa (ingatan dipadam)
2) upgrade senjata lebih kuat
3) hidupkan kembali orang yang telah mati

mereka dan mangsa lain berusaha untuk mencapai 100 mata untuk bebas, namun tugas itu amat sukar kerana alien yang ditentang sangat kuat dan sukar dibunuh...
mengakibatkan ramai diantara mereka terbunuh semasa menjalankan misi....

selagi tidak dapat 100 mata dan dibebaskan dari bilik itu, mereka akan dipanggil kembali kembali ke bilik itu setiap kali terdapat misi untuk menghapuskan alien
kehidupan mereka bagaikan neraka......

link : http://mangatraders.com/

moga terhibur
Back to top Go down
View user profile
Admin
Pomen Kampong je
Pomen Kampong je


Posts : 94
Join date : 2008-09-10

PostSubject: Re: Lain-lain anime   Mon Sep 15, 2008 9:23 pm

lain lain aku ske God? Save our king mintaksecawan
Back to top Go down
View user profile http://malaysianriders.forumotion.com
diang
Rider Cub Prix
Rider Cub Prix


Posts : 117
Join date : 2008-09-12
Location : Jerantut

PostSubject: Re: Lain-lain anime   Mon Sep 15, 2008 9:32 pm

owh...sama la...best gak crite tu...
layan kat animax...tapi yang tak bestnya dia dok ulang yang sama.....
tak habis lagi rasanya....

tau tak kat ner nak download?
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Lain-lain anime   Today at 10:05 am

Back to top Go down
 
Lain-lain anime
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Motorcycle Anime
» Anime Head Covers
» WTF FINGERBOARD ANIME??
» Anime dub we should watch.
» Hello from Texas

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: Games And Anime Section :: Anime-
Jump to: