HomeHome  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log in  

Share
 

 TIPS PENGGUNAAN 2T BAGI MOTO 2 LEJANG.

Go down 
AuthorMessage
putera_jju
Track Officer
Track Officer


Posts : 36
Join date : 2008-09-15
Location : batu pahat,johorian..

TIPS PENGGUNAAN 2T BAGI MOTO 2 LEJANG. Empty
PostSubject: TIPS PENGGUNAAN 2T BAGI MOTO 2 LEJANG.   TIPS PENGGUNAAN 2T BAGI MOTO 2 LEJANG. EmptySun Jan 04, 2009 7:47 pm

Assalamualaikum w.b.t kpd smua warga MRC nie...
arini,aku nak kngsi cikit pasal pnggunaan 2T kt moto 2stroke korang...
kalo korang nak enjin korang sntiasa 'smooth' bunyik die,aku syorkn korang bancuh 2T korang kt petrol korang...
nak tau knape??urmm...snang je jwpnye..kbiasaanya,pump 2T xdpt brfungsi selalu...ada mase,die xpump n ada mase die pump...klu xpcye,korang msti pnah alami situasi di mana korang bwk moto korang tu,snyap jr bunyik die..n ada mase gak,kdang2 korang rase enjin korang kasar...tu disebabkn 2T xsmpai kt enjin...so,cara yg baik dan sngat2 berkesan ntuk korang jge enjin korang supaya lebih nmpk stndrd lg,korang bncuh 2T ngan petrol coz bile dah bncuh,ia akan bekerja sebagai 'back up' pd 2T korang yg xdpt nak pump pd satu2 mase...sekian ntuk ari nie...
Back to top Go down
View user profile
shahmi
Rider Sprint
Rider Sprint


Posts : 5
Join date : 2010-12-17

TIPS PENGGUNAAN 2T BAGI MOTO 2 LEJANG. Empty
PostSubject: Re: TIPS PENGGUNAAN 2T BAGI MOTO 2 LEJANG.   TIPS PENGGUNAAN 2T BAGI MOTO 2 LEJANG. EmptyFri Dec 17, 2010 1:49 pm

btol2...nak2 yg da pkai blok saiz penumbuk 2...
Back to top Go down
View user profile
 
TIPS PENGGUNAAN 2T BAGI MOTO 2 LEJANG.
Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Anyone ride Moto MTC tires? They look awesome
» Tips for RZR owners
» LAKE TAHOE! fishing there for the first time any tips?
» Loch Awe - Hints & Tips
» settings for gpx4000

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: Bengkel MRC :: Motocycles Information :: Yamaha Bikes-
Jump to: